Ελευθερία στον blogger Raif Badawi

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να δώσουν τέλος στο δημόσιο μαστίγωμα blogger.

Στις 9 Ιανουαρίου, οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας μαστίγωσαν δημόσια τον  Raif Badawi 50 φορές- δώθηκε το πρώτο μαστίγωμα αφότου ο Raif καταδικάστηκε σε 1,000 μαστιγώματα και 10 χρόνια κάθειρξη, τον Μάϊο του 2014.

Αυτή ήταν μόλις η αρχή της τιμωρίας του Raif. Σύμφωνα με την τελική απόφαση του δικαστηρίου εναντίον του Raif, θα του δωθούν 950 ακόμα μαστιγώματα μέσα στις επόμενες 19 εβδομάδες. 

Είκοσι εβδομάδες μαρτυρίου. Δέκα χρόνια φυλάκισης. Αυτό είναι το επίπονο τίμημα για την κριτική στις θρησκευτικές αρχές, στην Σαουδική Αραβία. Το επονομαζόμενο “έγκλημα” του Raif ήταν η παραβίαση του νόμου για την τεχνολογία της πληροφόρησης και η προσβολή του Ισλάμ μέσω της δημιουργίας του “Saudi Arabian Liberals”, ενός ιστότοπου που είχε ως στόχο την κοινωνική και πολιτική δημόσια συζήτηση στην Σαουδική Αραβία.
Είναι πολιτικός κρατούμενος, κρατούμενος μόνο και μόνο για την ειρηνική έκφραση των πεποιθήσεών του.

Ο Raif είναι ένας από τους πολλούς ακτιβιστές στην Σαουδική Αραβία, που διώκονται επειδή εκφράζουν ανοιχτά τις απόψεις τους στο διαδίκτυο. To Facebook και το Twitter είναι εκπληκτικά δημοφιλή σε μια χώρα όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκφράσουν ανοιχτά και δημόσια τις απόψεις τους. Οι αρχές ανταποκρίθηκαν σε αυτήν την αύξηση της online δημόσιας συζήτησης παρακολουθώντας ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και προσπαθώντας να απαγορεύσουν εφαρμογές όπως το Skype και το WhatsApp, πνίγοντας περισσότερο την ελευθερία της έκφρασης.

Το μαστίγωμα παραβιάζει την απόλυτη απαγόρευση του βασανισμού και άλλης βάναυσης, απάνθρωπης ή καταπιεστικής μεταχείρισης σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
Δράσε τώρα και απαίτησε να μην υποβάλλεται ο Raif σε μια τόο κατακριτέα μεταχείριση στα χέρια των Σαουδαραβικών αρχών.

Απαίτησε δικαιοσύνη.

1) Γράψε ένα γράμμα ή ένα e-mail στον Βασιλιά της Σσαουδικής Αραβίας (δες πως εδώ )

2) Στείλε ένα μήνυμα συμπαράστασης στον Raif στο Twitter με hastags #FreeRaif #Istandwithraif #Saudi και η σύζυγός του θα του το μεταφέρει. 

3) Υπόγραψε το υπόμνημα (petition ) της Διεθνούς Αμνηστίας

Eπίσημη σελίδα υποστήριξης στο Facebook

πηγές: Διεθνής Αμνηστία – Ελληνικό Τμήμα , Amnesty International USA