απαγωγή 200 κοριτσιών στη Νιγηρία

Η ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram ανέλαβε τη Δευτέρα την ευθύνη για την απαγωγή των 200 και πλέον μαθητριών στη Νιγηρία τον Απρίλη.

Σε βίντεο που μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο, ο ηγέτης της οργάνωσης Abubakar Shekau είπε: «Εγώ απήγαγα τα κορίτσια σας». 

Στις 14 Απριλίου, η οργάνωση  εισέβαλλε σεγυμνάσιο θηλέων στην πόλη Chibok, όπου απήγαγαν 230 μαθήτριες, τις οποίες τις ανάγκασαν να επιβιβαστούν σε φορτηγό το οποίο εξαφανίστηκε στα σύνορα με τοΚαμερούν

Η κοινωνία της Νιγηρίας έχει σοκαριστεί από το γεγονός, πραγματοποιώντας πορείες διαμαρτυρίας σχεδόν σε όλη την επικράτεια, απαιτώντας την παραίτηση της κυβέρνησης, η οποία θεωρείται υπεύθυνη από τους πολίτες για την αδυναμία της να διασώσει τις μαθήτριες. 

Την Κυριακή η ηγέτιδα των διαδηλώσεων Naomi Mutah, συναντήθηκε με τη συζυγο του προέδρου της χώρας και αμέσως μετά τη συνάντηση οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και συνελήφθη με την κατηγορία της ψευδούς ταυτότητας, καθώς ισχυριζόταν ότι ήταν μητέρα ενός εκ των απαχθέντων κοριτσιών, ενώ δεν ήταν. 

πηγή : http://www.nooz.gr/world/analipsi-eu8inis-gia-tis-apagoges-200-koritsion...