Διακρίσεις

27 Ιανουαρίου 2015 - Διεθνής Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Ολοκαυτώματος

"Η βία και η προκατάληψη που βλέπουμε κάθε μέρα μας υπενθυμίζουν την απόσταση που έχουμε να διανύσουμε μέχρι την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την πρόληψη της γενοκτονίας και την προστασία της κοινής μας ανθρωπότητας. Πρέπει να υπερδιπλασιάσουνε τις προσπάθειες μας για να ξεριζώσουμε τις βαθιές ρίζες του μίσους και της μη-ανεκτικότητας. Ο κόσμος παντού πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του για να σταματήσει ο κύκλος της διχόνοιας και να οικοδομήσουμε έναν κόσμο με αμοιβαίο σεβασμό, έναν κόσμο  χωρίς αποκλεισμούς." 

 

ΟΗΕ: Ρατσισμό, ανισότητα και στίγμα αντιμετωπίζουν παγκοσμίως όσοι κατάγονται από την Αφρική

Οι άνθρωποι αφρικανικής καταγωγής εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ρατσισμό σε κάθε χώρα, περιοχή και ήπειρο ανά τον πλανήτη, δήλωσε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ Sam Kutesa στις 10 Δεκεμβρίου. Την ημέρα αυτή, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ανακηρύχθηκε η έναρξη της Διεθνούς Δεκαετίας Ανθρώπων Αφρικανικής Καταγωγής, η οποία θα διαρκέσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 ως τις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Χτυπά με χιούμορ την ομοφοβία η Άρσεναλ

Μπορεί ο Τσάμπερλεν ν’ αλλάξει… φάτσα; Μπορεί ο Καθόρλα να ρίξει μπόι; Μπορεί ο Ζιρού να γίνει άσχημος; Όχι. Αλλά μπορούν όλοι -όπως λένε σε έξυπνο video της Άρσεναλ- να καταπολεμήσουν την ομοφοβία. 

 

Pages